Massagetherapie brengt je in beweging

Massagetherapie bestaat, zoals de naam al aangeeft, uit twee componenten, die je zou kunnen vertalen als ‘aanraking’ en ‘bewustwording’.

Mijn vorm van therapie is eigenlijk heel eenvoudig: je kunt, door letterlijk in de luwte te gaan en stil te staan, helder gaan voelen waar het voor jou nu écht over gaat. Daar waar je gedachten en emoties het vaak ingewikkeld maken, helpt de kracht van aandacht en aanraking om je terug te brengen naar de essentie. Piekeren, stilstand en blokkade kunnen zo veranderen in inzicht, acceptatie en beweging. Juist door stil te staan en te zijn met hoe het ís, kan er verandering ontstaan, hoe paradoxaal dat ook klinkt. En dat werkt door in je leven.

Bij deze vorm van therapie gaat het om het bewust ervaren van wat je voelt en denkt. Het uitgangspunt is wat er nú speelt in je leven, in je gevoel of in je lichaam. Je lichaam is daarbij de poort naar het nu. Door stil te worden en heel bewust te voelen, kan de verbinding tussen hoofd en lijf en tussen denken en voelen hersteld worden. Je denken kan dan weer ondersteunend worden.

Massage is van alle tijden. Massage heeft een effect op veel fysieke aspecten: spieren en bindweefsel, organen, het hormoonstelsel en het zenuwstelsel. Ook op psychisch niveau heeft massage effect. Aanraking is van levensbelang (een baby sterft als hij niet wordt aangeraakt) en daarom wordt massage ook vaak als troostend, verzachtend en ontspannend ervaren. Spanning, onverwerkte gevoelens en je levensgeschiedenis liggen allemaal opgeslagen in je lichaam. Door massage kan dit voelbaar worden. Ik maak gebruik van verschillende massagetechnieken, zoals klassieke massage en haptische massage, holistic pulsing, voetreflexzone massage en bindweefselmassage.Massage kan ontspannend zijn voor zowel je lichaam als je denken.

Werkwijze

Ik maak in de sessies gebruik van massage, gesprek en oefeningen.
We kijken altijd eerst naar wat er nu speelt in je leven; naar je vraag of behoefte. Hierop wordt de behandeling afgestemd. Soms ligt de nadruk meer op gesprek en bewustwording, soms op massage en bewustwording. Soms vraagt waar jij mee zit alleen om een liefdevolle massage, waarbij het accent meer ligt op heling en ontspanning dan op bewustwording.
Het kan zijn dat je door één behandeling weer genoeg ruimte ervaart om verder te gaan, maar het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan een langer traject. Dit bekijken we per keer.

© Copyright - De Luwte Massage