Wandelen bij rouw

Individueel

Naast begeleiding door middel van massagetherapie, kun je ook terecht voor een wandelsessie bij mij. Het kan prettig zijn je verhaal te delen, al wandelend en omringd door natuur. Lopen zet je in beweging, niet alleen fysiek maar ook geestelijk. In de natuur zijn nodigt als vanzelf uit om het alledaagse wat los te laten en om contact te maken met datgene wat wezenlijk voor je is. Wandelen creëert vaak rust in je hoofd, waardoor er ruimte kan ontstaan.

Tijdens de wandeling zoeken we altijd eerst naar wat op dit moment belangrijk is voor je. Soms is dat simpelweg je verhaal vertellen, aan iemand die luistert met een open hart. Gek genoeg vertel je dat vaak niet meer aan mensen in je omgeving; daarom kan het helend zijn om terug te blikken op alles uit de tijd rondom je verlies. Soms wil je stilstaan bij iets waar je op dit moment tegen aanloopt. De natuur en de symboliek van de natuur zijn hierbij behulpzaam. Je hoeft niet van te voren te bedenken waar de wandeling over zal gaan, dit wordt vanzelf helder.

Praktisch

Een wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Vaak spreek ik af in het Amsterdamse Bos, maar we kunnen in overleg ook kiezen voor een ander gebied.

Groepswandelingen

Zo nu en dan organiseer ik groepswandelingen voor mensen in de rouw. Soms met een thema uit het seizoen, soms een stiltewandeling.

Kijk op de agenda of er een wandeling gepland staat.

© Copyright - De Luwte Massage