Corinne de Graaf

In mijn praktijk geef ik sinds 2003 massagetherapie en persoonlijke begeleiding. Ik heb mij hierin ook toegelegd op mensen in een rouwproces. Ik bied retraites aan (“24 uur in De Luwte”) en begeleid rouwgroepen.

Na jaren als uitvaartbegeleider te hebben gewerkt ben ik in 1999 de opleiding tot massagetherapeut gaan volgen aan de Academie Holos. Sinds 2006 geef ik daar ook met veel plezier les, eerst als massagedocent, nu als docent Persoonlijke Ontwikkeling, docent Integratie en als lid van de examencommissie. Ook heb ik de masterclass Massagetherapie en Rouw ontwikkeld voor massagetherapeuten.

Daarnaast laat ik mij regelmatig bijscholen op het gebied van massage en persoonlijke ontwikkeling. In 2014 heb ik een opleiding tot lichaamsgericht coachen gevolgd.

Ik werk regelmatig samen met Osiris Uitvaart uit Amsterdam, in het kader van nazorg na een overlijden. Hiervoor bied ik massagetherapie en wandelingen aan.

Meer over mij

Ik ben betrokken bij de wereld waarin ik leef en ik houd heel erg van de stad waarin ik woon en werk. Ik voel me dankbaar voor mijn leven en voor de manier waarop ik het kán leven.

Vroeger was ik vooral gericht op actie en verandering, op de buitenwereld en op ergens tégen zijn. De richting van mijn aandacht is sindsdien steeds meer naar binnen gegaan. Dat heeft mij meer rust en eenvoud gebracht, meer wezenlijk contact, meer licht en helderheid. Het heeft mij ook handvatten gegeven bij zware gebeurtenissen in mijn leven.

Ook in mijn werk is de focus gericht op de innerlijke wereld. Dat is voor mij zeker geen beweging die wegleidt van de wereld en de maatschappij. Bewustwording en aandacht geven aan jezelf staan voor mij altijd in relatie met de de wereld om ons heen.

© Copyright - De Luwte Massage