Groepen

In de rouw, stilstaan bij jou

Ik begeleid rouwgroepen voor mensen die te maken hebben gekregen met verlies, door het overlijden van een dierbare.

Als je behoefte hebt om in contact te komen met lotgenoten, of wilt onderzoeken hoe je kunt omgaan met rouw en verlies, dan is een rouwgroep in de Luwte misschien iets voor jou.

In de groep is er aandacht voor jouw verhaal en herken je je mogelijk in de ervaringen van anderen. Delen over verlies kan verbinden en troosten. Je kunt leren van elkaar én je kunt zien dat iedereen op zijn eigen manier rouwt. De groep kan een steun in de rug zijn.

Naast aandacht voor ieders verhalen is er aandacht voor hoe je kunt omgaan met je ervaring van verlies. Bij rouw helpt het wanneer je compassie leert te hebben met jezelf, met alles wat je voelt en denkt, vanuit een open niet oordelende houding. Wanneer je meer compassie met jezelf leert hebben zul je minder de speelbal worden van je emoties en kun je je anders gaan relateren aan wat je hebt meegemaakt.

We staan stil bij jouw verhaal, jouw gevoel en jouw lichaam. Dit doen we met eenvoudige ontspannende oefeningen, meditaties, beweging en het delen van ervaringen. Het programma zal flexibel zijn en zich voegen naar de behoeftes en thema’s in de groep.

Praktisch

De groep komt 7 keer bij elkaar, 6 avonden en een afsluitende middag waarin we met elkaar gaan wandelen. De groep bestaat uit 4 tot 8 deelnemers en vindt plaats in het Centrum Europaplein 127 te Amsterdam.

Heb je behoefte om hieraan deel te nemen, neem dan contact op; er starten regelmatig groepen. Je kunt ook in de agenda kijken voor de eerstvolgende datum.

© Copyright - De Luwte Massage